Posts

Showing posts from 2014

Misi Berjaya!!

Image
Assalamualaikum w.b.t Semua Pembaca yg Disayangi 
Harini nak kongsikan satu kejayaan 'Ceh' hahahaXD
Sebelum tuh jgn lupa tinggalkan 'JEJAK' , 'FOLLOW' , "ASK.FM" okeyh?
nad mulakan Entri baru dengan 
  Bismilahirohmanirahim..


Nad nak cerita yg nad dpt turunkan berat badan pada bulan puasa btw Nad nih baru 16 tahun rasa cam x patut berat Nad mcm tuh..before this berat Nad mencecah 57 kg (paling beratlah ni)
tapi Nad x nampak sangat berat sbb tinggi nad atas 160+ cm ..
Kerana nekad Sangat Nak kurus , Nad cari ape yg Nad Boleh lakukkan sebagai pelajar dan tak menjejaskan pembelajaran Nad..
Tapi satu jelah pantang yg teruk..yelahh Orang Malaysia nikan makan nasi ??
so Nad kene stopkan makan Nasi tapi nad langgar jugak pantang tuh . tapi Nad amek kuantiti yg sedikit sebab mak kata muka dah pucat lesi dan mak suh makan. . mak mmg x bgi Nad Diet *diet kew?? :P haha
dah beberapa hari tak makan nasi harini Nad makan sikit time sahur tadi..
first buat , nemang …

Entri Baruuu wookk !!

Image
Assalamualaikum
Kepada Pembaca2 yang mengenali 'beta' hahahaXD
mari mulakan bacaan dengan Bismillahirohamanirohim

hehe ;) tanda Tangan For korg wlaupun x terkenal wiehiee

Kepada Semua maaf sebab Nad Baru terbuka idea nak update new entri
sebelum tuh Nad Nak ucapkan sekali lah
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan Selamat Hari Raya haha takut x bukak blog nnty hihi..
Nad Beraya Berbaju "Dark Choclates" haaaa sape beraya warna same.. sep skitt!!
yeah baru frenz Nad
haha tuh jerrr yg boleh bgitahu my midyear exam stkd nih okeyh laa Alhamdullilah :D
ade lah huruf G tpi x per boleh berusaha kan?? u know lah Addmaths nmg ssh nk lulus :3
klu lulus stkt ngam2 ajor

okeh lah abang panggil teman g kedai nak beli barang masak for "Iftar"
 Bye , korang Assalamualaikum
 Semoga Anda berbahagia disamping keluarga pai pai




Jom Join WhoHAA

Image
Assalamualaikum Dan Selamat Sejahtera Bismilahirohmanirahim Hari ini Nad nak kongsikan tentang Whohaa.com , Banyak hadiah yang kita boleh dapat dan yang paling penting ialah FREE!! Apa tunggu lagi jom join !!


Apa yang perlu anda lakukan hanyalah:
1) Register. 2) Jawab survey. 3) Redeem points.  4) Tunggu barangan anda sampai!  Seriously, as simple as that.

 Siapakah Yang Harus Mendaftar 

1) Pelajar.  2) Facebooker.  3) Golongan bekerja. 4) Suri rumah.  5) Sesiapa sahaja.

Apakah contoh-contoh barangan yang boleh didapati hasil points yang dikumpul


1) Samsung Galaxy Camera   (190,000 points)  2) Kingston 16gb Flash Drive   (4,700 points)  3) 2600mAh Battery Power Charger Bank   (4,500 points)  4) Fujifilm Instax Mini 8   (45,000)  5) Voucher AEON Jusco, Tesco, Popular & Ikea   (Bergantung kepada nilaiDan banyak lagi!!!   Dan kebanyakannya semua unit masih available sebab ni laman web baru so tak ramai lagi yang tahu :) Mari kita sebar-sebarkan!


Bagaimana Untuk Mendaftar


1) Reg…

Without You !

Image
Bismillahirohmanirahim..
Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera kepada para pembaca yang Nad sayangi...
Semua pembaca apa khabar?? sihat?? hehehe lama x bukak serius sangat..sangat..sangat sebok x hingat ..


Okeyh! jiwang eyh tajuk Nad rini?? nemang perlu jiwang pown.. dah 5 hari dia tak der rasa lama sangat sebab kami bersama nak 8 tahun tup..tup dia pergi  ... hurmm cinta sejati gua dah pergi.. agak2 dia ingat ke lupa sal gua?? =,='' hehehe nih sal kawan baik, kawan gila2 dan macam2 lagi . Kitorang ni ada tangkal kowt sebab sama kelas jer dari darjah 4 now form 4 pun same kelas .. tapi dia pulak pindah.. sedihh kowt .. hahahaXD



"takperlah .. kalau itu yang terbaik , 
aku redha jer.. hope dia tak lupakan aku 
dan aku tak lupakan dia..."


Sekarang masing2 sibok .. yelahh dia kat Bentong , Pahang,  aku kat Selangor  
aku belajar akaun ..
dia belajar networking ..
kasih sayang seorang sahabat 
In Sya Allah sampai ker syurga Aminn...
now dah tak der orang nak lepak cam biasa…

FlashBack Of Me 2013

Image
Assalamualaikum w.b.t kepada semua pembaca setia blog nad ...
Dan selamat sejahtera for All non muslim..

Hye Semua pembaca yang Nad sayangi.. dah lama tak menjumpai wajah ayu Nad ini?? rindu tak?.. bhahaXD *poyo ckit .. jgn luper follow and ask kt ask.fm nad yer ^,~ yer 

Nad ade beberapa story nak diceritakan.. kalau rajin bacalah hohoXD



okeyh!! kita mulakan story diawal bulan ..

1) Nad tangkap gambar kelas dengan guru sejarah yang garang dan perhh serius..sebab dia pindah (Pn.Kamariah) perh rindu kat cikgu!!~~ serius time tuh sedih sebab cikgu tak dapat ajar kami sampai akhir tahun..hanya awal bulan je dia ajar.. T,T

2) Nad teruskan terus ke beberapa bulan sebelum PMR.. Dimakmal Sains , I think i will keep this memories forever itupun kalau takder pape terjadi kat Nad lah.. hahhahaXD benda ni lawak pun ade, sedih pun ader tapi ntahlah..Time tuh Nad nak ambek barang nak buat kajian sains.. hehe time tuh nad lambat amek jadi cikgu tak pndg org sangat , nad cakap lah " cikgu nak bar…