Posts

take your time , Nadia ;)

Image
Assalamualaikum and Good Morning,
Hello Pembaca yang masih lagi setia dengan blogger




Nad terlalu banyak nak buka cerita tetapi tengah kelas, dan curi-curi menaip untuk blog ni ;)
Apa Khabar Korg semua?

Minggu ni ialah , minggu hujan sob..sob TT.TT.

Srs Talk Nak balik walaupun baru je balik minggu ni,
Tak cukup Dear , srs.

balik sbb tak sihat is not best!

Seminggu Demam is not Owesome !

And the best things is "Makin suram dekat kelas!"

No kidding , takde mood dah kat kelas!, need a sleep
need a rest ! wanna like to cuti!!!

I don't know why , Budak kelas semua semakin pelik.
aku makin pelik atau mereka?

mayat Hidup atau tak bermaya?

Tanya pada diri kenapa kau semakin murung?

semakin resah , semakin tiada keyakinan .

mahu turun , mahu jadi orang biasa .

Diam atau sabr?

aku rindu mak ayah . Berikan aku hidup.
berikan aku ketenangan :<

Overthinking is damages🙌🏻

Image
Hye Assalamualaikum and good morning...

Sihat semua? 
Today i want to give you one stories yang membelenggu diri ni, btw i update this stories using my phone. So , susah sikit nak edit .
And Also 

Selamat Menyambut ramadhan al mubarak 


ok , korang mesti tertanya2 kenapa nad buat tajuk ni,
Korang yang sentiasa single mesti akan rasa overthinking.
Walaupunnnnn.. dorang sendiri yang menolak semua tu.

Salah satu benda yang akan korang rasa..
1) Aku ni tak laku ke?

- rileks brader , brader rileks hahaha, bukan apa . kau tgk muka kau takdelah hodoh mana. Tapi still single dan tambah pulak tak pernah bercinta. Orang yg lain tu, Ya allah , siap ada sparepart lagi tuh .


2) low confident

- im not that girl , im not that boy . tak hensem do, tak sado do. tak lawa lah, tak reti makeup .
badan xde shape lah apa lah


3) Self defense

- Garang. overthinking, "kau ni main-main je dengan aku". " Dia tak serius dengan aku ". " Dia nak game aku"

INI IALAH PENYEBAB UTAMANYA!

keban…

New life and new feeling

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
dannnn selamat malam kepagi


Ya Allah dan berhabuk sis punya blog uhukss..


I wanna stories about myself back.
if you guys first time baca blog guee!
I'm nadia and you must know me as Nad/gadis98/naddyoe and else

Now, I'm 19 years old . werhh kejap masa berlalu!

and jelas saya masih mengharapkan jejaka impian seperti post yang lepas sebab SINGLE lagi till now muahahaha :'( #sajaboldkan

ok ! sebenarnya saya sangat rindukan zaman social network fever sebab nilah tempat saya berkhayal. tempat saya menulis menaip hahhaa...

MAKIN BESAR , MAKIN PENAT!
MAKIN DEWASA , SEMAKIN HILANG KEGEMBIRAAN!

I donno why , I want to talk about this.

maybe sebab sedih.
sedih dengan kehidupan yang bermacam-macam konflik.
I really don't want this types of life. sakit werh!!!
Ok, act saya tgh cuti semester .
dan tengah sambung belajar disalah satu IPTA di MALAYSIA.
pointer saya jatuh merundum bak jatuh ditimpa tangga perghh BM hakak power lagik!
saya geram gak bila …

Jejaka/lelaki Idaman

Image
Hey! Assalamualaikum To All my followers
hope u guys get blessing from Allah SWT
Apa Khabar?
Are u feeling alright when u read my article??
Hahaha..

Dah lama jugak tak update blog ni dah berhabuk .
boleh tiup2 dahh
jadual sangat padat sampai tak sempat nk update
btw tiada yg ambil tahu pon
So, harini nad nak kongsi beberapa cerita yg not really interesting to read actually..
kahkahkah..
Jejaka idaman Saya  A.ka  Prince Charming

Tajuk mcm berbahaya je haha..
Saya idamkan je , tapi tak tahulah dapek ketidak

But seriously nad  tak letakkan tinggi sangat cirinya sampai sesetengah org hahahaXD
#taktinggikecirinya :P calon2 nya adalah~~


BerAgama Islam

ofcoss saya amat mementingkan agama , bukan sahaja pada ic tertulis beragama islam
tetapi haruslah reti selok belok, tujuan , agama itu sendiri . senang cita mampu jadi imam saya .
Ini no.1 nmg bkn idaman tp kepentingan


Penuh Dengan nilai murni

saya tulis mcm ni sbb senang dan diringkaskan.. 
sebab   nilai murni mempunyai sikap berbagai-bagai tau..
a…

Misi Berjaya!!

Image
Assalamualaikum w.b.t Semua Pembaca yg Disayangi 
Harini nak kongsikan satu kejayaan 'Ceh' hahahaXD
Sebelum tuh jgn lupa tinggalkan 'JEJAK' , 'FOLLOW' , "ASK.FM" okeyh?
nad mulakan Entri baru dengan 
  Bismilahirohmanirahim..


Nad nak cerita yg nad dpt turunkan berat badan pada bulan puasa btw Nad nih baru 16 tahun rasa cam x patut berat Nad mcm tuh..before this berat Nad mencecah 57 kg (paling beratlah ni)
tapi Nad x nampak sangat berat sbb tinggi nad atas 160+ cm ..
Kerana nekad Sangat Nak kurus , Nad cari ape yg Nad Boleh lakukkan sebagai pelajar dan tak menjejaskan pembelajaran Nad..
Tapi satu jelah pantang yg teruk..yelahh Orang Malaysia nikan makan nasi ??
so Nad kene stopkan makan Nasi tapi nad langgar jugak pantang tuh . tapi Nad amek kuantiti yg sedikit sebab mak kata muka dah pucat lesi dan mak suh makan. . mak mmg x bgi Nad Diet *diet kew?? :P haha
dah beberapa hari tak makan nasi harini Nad makan sikit time sahur tadi..
first buat , nemang …

Entri Baruuu wookk !!

Image
Assalamualaikum
Kepada Pembaca2 yang mengenali 'beta' hahahaXD
mari mulakan bacaan dengan Bismillahirohamanirohim

hehe ;) tanda Tangan For korg wlaupun x terkenal wiehiee

Kepada Semua maaf sebab Nad Baru terbuka idea nak update new entri
sebelum tuh Nad Nak ucapkan sekali lah
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan Selamat Hari Raya haha takut x bukak blog nnty hihi..
Nad Beraya Berbaju "Dark Choclates" haaaa sape beraya warna same.. sep skitt!!
yeah baru frenz Nad
haha tuh jerrr yg boleh bgitahu my midyear exam stkd nih okeyh laa Alhamdullilah :D
ade lah huruf G tpi x per boleh berusaha kan?? u know lah Addmaths nmg ssh nk lulus :3
klu lulus stkt ngam2 ajor

okeh lah abang panggil teman g kedai nak beli barang masak for "Iftar"
 Bye , korang Assalamualaikum
 Semoga Anda berbahagia disamping keluarga pai pai




Jom Join WhoHAA

Image
Assalamualaikum Dan Selamat Sejahtera Bismilahirohmanirahim Hari ini Nad nak kongsikan tentang Whohaa.com , Banyak hadiah yang kita boleh dapat dan yang paling penting ialah FREE!! Apa tunggu lagi jom join !!


Apa yang perlu anda lakukan hanyalah:
1) Register. 2) Jawab survey. 3) Redeem points.  4) Tunggu barangan anda sampai!  Seriously, as simple as that.

 Siapakah Yang Harus Mendaftar 

1) Pelajar.  2) Facebooker.  3) Golongan bekerja. 4) Suri rumah.  5) Sesiapa sahaja.

Apakah contoh-contoh barangan yang boleh didapati hasil points yang dikumpul


1) Samsung Galaxy Camera   (190,000 points)  2) Kingston 16gb Flash Drive   (4,700 points)  3) 2600mAh Battery Power Charger Bank   (4,500 points)  4) Fujifilm Instax Mini 8   (45,000)  5) Voucher AEON Jusco, Tesco, Popular & Ikea   (Bergantung kepada nilaiDan banyak lagi!!!   Dan kebanyakannya semua unit masih available sebab ni laman web baru so tak ramai lagi yang tahu :) Mari kita sebar-sebarkan!


Bagaimana Untuk Mendaftar


1) Reg…