The Adioss
About ENTRY TWITTER! INSTAGRAM! BLOGSKIN! FOLLOW! DASHBOARD!
jom lawat ^^
Free Lines - Link Select
Jejaka/lelaki Idaman
Wednesday, 10 June 2015 • 02:06 • 0 comments
Hey! Assalamualaikum To All my followers
hope u guys get blessing from Allah SWT
Apa Khabar?
Are u feeling alright when u read my article??
Hahaha..

Dah lama jugak tak update blog ni dah berhabuk .
boleh tiup2 dahh
jadual sangat padat sampai tak sempat nk update
btw tiada yg ambil tahu pon
So, harini nad nak kongsi beberapa cerita yg not really interesting to read actually..
kahkahkah..
Jejaka idaman Saya  A.ka  Prince Charming

Tajuk mcm berbahaya je haha..
Saya idamkan je , tapi tak tahulah dapek ketidak

But seriously nad  tak letakkan tinggi sangat cirinya sampai sesetengah org hahahaXD
#taktinggikecirinya :P calon2 nya adalah~~


BerAgama Islam

ofcoss saya amat mementingkan agama , bukan sahaja pada ic tertulis beragama islam
tetapi haruslah reti selok belok, tujuan , agama itu sendiri . senang cita mampu jadi imam saya .
Ini no.1 nmg bkn idaman tp kepentingan


Penuh Dengan nilai murni

saya tulis mcm ni sbb senang dan diringkaskan.. 
sebab   nilai murni mempunyai sikap berbagai-bagai tau..
antaranya,
Bertanggungjawab, baik hati, belas kasihan dan lain2
sape lah yang nak yang kaki pukul..hurmm mohon dijauhkann...


Ada Rupa paras yg Ok

Hahaha!! ini ialah permintaan jew.. semua ade permintaan ok??klu dapat its Extra or Bonus ^_^Y!
Wajah yg jambu ni nmg Nad minat sangat ..
tak minat sangat Abang2 sado sangat Cam Fahrin Ahmad, Zul Ariffin , norman Hakim dan lain2 
serius taste jauh melangit ~
nad minat muka mix sikit..
klu boleh nak muka mcm teipei koikei ,ji chang wook ke , mario maurer ke ryo nadeshiko ke??
klu melayu mcm Zoey Rahman takpon Ariz Lufias
mix chinese ke, mix korean ke ? mix russian ke? hahahaXD
serius bnyak songehhh!!!!! #GATAL


BMI Stabil (berat+Tinggi) 
gambar hiasan (nak org lg tinggi dri nad bkn rambut yg tinggi HAHAHA)

Bab tinggi nih nmg x leh cakap sgt.. Nad ni kira tinggi lah jugak
165 cm ofcosss arrh kene cari lagi tinggi haihh pergi naik komuter terasa asing sebab tinggi dari lelaki yg sebaya n ade cikgu kat sek pon lg rendah dr Nad
Berat pon agak gemukss jugak auw Nad senanrnya 53 kg HAHA!
terimalah seadanya kehkehkeh!

komunikasi

Nad ni suka bercakap dengan semua org especially mak cik2 budak2 kecik
mulut pon xreti nak ttp tapi tidak sgt kpd lelaki 
hahahaXD
harap tak bosan lah dengar dan jadi pendengar yg setia untuk saya boleh?
pandai bergurau atau sporting itu lagi bagus.. 

Hati manusia berubah ubah
tak tetap seperti pokok
aku seperti daun 
mampu berubah 
mulanya nampak segar
pada akhirnya bakal kering dan tua
begitu jua dgn manusia 
akhirukalamnya jua bakal tua
dan pergi
tidak mengukuhkan diri seperti Bumi 

ni idaman je..
ok? diri ni mcm apa? tuh rahsia!! kuikuikui...
selamat menyambut bulan puasa yg bakal tiba tak sampai seminggu agi..
Doakan Nad berjaya dalam SPM tahun ni.. tq for read 
Assalamualaikum waromarahmatullahiwabarokatu

Labels: ,


Misi Berjaya!!
Monday, 21 July 2014 • 02:00 • 0 comments
Assalamualaikum w.b.t Semua Pembaca yg Disayangi 
Harini nak kongsikan satu kejayaan 'Ceh' hahahaXD
Sebelum tuh jgn lupa tinggalkan 'JEJAK' , 'FOLLOW' , "ASK.FM" okeyh?
nad mulakan Entri baru dengan 
    Bismilahirohmanirahim..


Nad nak cerita yg nad dpt turunkan berat badan pada bulan puasa btw Nad nih baru 16 tahun rasa cam x patut berat Nad mcm tuh..before this berat Nad mencecah 57 kg (paling beratlah ni)
tapi Nad x nampak sangat berat sbb tinggi nad atas 160+ cm ..
Kerana nekad Sangat Nak kurus , Nad cari ape yg Nad Boleh lakukkan sebagai pelajar dan tak menjejaskan pembelajaran Nad..
Tapi satu jelah pantang yg teruk..yelahh Orang Malaysia nikan makan nasi ??
so Nad kene stopkan makan Nasi tapi nad langgar jugak pantang tuh . tapi Nad amek kuantiti yg sedikit sebab mak kata muka dah pucat lesi dan mak suh makan. . mak mmg x bgi Nad Diet *diet kew?? :P haha
dah beberapa hari tak makan nasi harini Nad makan sikit time sahur tadi..
first buat , nemang dugaan sungguh
tapi nad x terus mengejut tak makan nasi *Mau pengsan
nad amek nasi tipulah nad x mkn btw kuantiti yg sedikit contoh 1 sudu
tapi Nad pentingkan sayur dan buah-buahan *Tuh Penting WAJIB!!
now Berat Nad 51 kg from 57 kg
boleh lah beraya pakai cecantik ye idokk?? nad nak kongsikan jer.. kalau tak berminat saya tidak kisah :)
jgnlah tibai mcm2 time raya x ker rugi selama nih awak kuruskan tuh???
nad nak kongsikan jer.. kalau tak berminat saya tidak kisah :)

Tips kurus bulan puasa :)

- buat diari makan setiap hari dan buat akur janji *Taknak buat akur janji pown tak per btw Nad buat :)
- buat target
- check berat sebelum berdiet dan tulis dalam diari
- lilit pinggang , pinggul , peha dan betis (pinggang je pon dah ok dah)
- Tak boleh makan Nasi
 (tak tahan sangat makan satu sudu or dua or tiga) tpi jgn sllu buad
- gune piring bile makan
- minum air masak dgn banyak
- exercise cnth : lompat bintang (Nad suggest nak seronok tiru korean menari tak pown cari senam robik kat "AwakTube" haha Youtube
- Roti tak boleh *Nad Langgar jugak skali :P
- telur boleh makan ( sbb telur ade 1-1.5 kalori )
- nak kurus sebenarnya kene bawah 60 kalori makanan sehari..
- Nad kan pelajar sekolah so , nad nmg
naik tangga tingkat 4 selalu (isnin-jumaat) so , Nad exercise Lompat Bintang Je
- kalau jaga pantang gerenti lebih lagi dpt turunkan
-ayam , daging , ikan tak bersalut tepung dan minyak banyak (KFC,MCD) dilarang sama sekali *Tapi Nad Telan jugak hari tu
- nak cepat kurus buat skipping *my opinion lah :)
- cheese semua kebenda bgi Nad x payah makan lah..
- makanan bergula especialy Air Berkabonat.. tak tahu?? alahhh , Air Cola Cola, Mirinda tuh  *terliur habaq hang

Nad nih jenis Rangka Besar , so kalau nad berat mcm ni pun still nmpk cam besar..
nad masih nak turunkan berat sehingga 48 kg *Target . tapi Nad dah bersyukur dpt berat cam nih.. tak tau lah betul ke tak berat nih sbb penimbang kat rumah tuh 'Mental' sikit penimbang lama kan? maybe berat kurg lg or 52 kg :)

'kalau betul nak pasti akan berjaya"
"dimana ada kemahuan disitu ade jalan"


GoodLuck :)

Entri Baruuu wookk !!
Saturday, 12 July 2014 • 23:07 • 0 comments
Assalamualaikum
Kepada Pembaca2 yang mengenali 'beta' hahahaXD
mari mulakan bacaan dengan Bismillahirohamanirohim

                                        hehe ;) tanda Tangan For korg wlaupun x terkenal wiehiee

Kepada Semua maaf sebab Nad Baru terbuka idea nak update new entri
sebelum tuh Nad Nak ucapkan sekali lah
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan Selamat Hari Raya haha takut x bukak blog nnty hihi..
Nad Beraya Berbaju "Dark Choclates" haaaa sape beraya warna same.. sep skitt!!
yeah baru frenz Nad
haha tuh jerrr yg boleh bgitahu my midyear exam stkd nih okeyh laa Alhamdullilah :D
ade lah huruf G tpi x per boleh berusaha kan?? u know lah Addmaths nmg ssh nk lulus :3
klu lulus stkt ngam2 ajor

okeh lah abang panggil teman g kedai nak beli barang masak for "Iftar"
 Bye , korang Assalamualaikum
 Semoga Anda berbahagia disamping keluarga pai pai





Jom Join WhoHAA
Sunday, 20 April 2014 • 02:16 • 0 comments
Assalamualaikum Dan Selamat Sejahtera
Bismilahirohmanirahim
Hari ini Nad nak kongsikan tentang Whohaa.com , Banyak hadiah yang kita boleh dapat dan yang paling penting ialah FREE!! Apa tunggu lagi jom join !!



Apa yang perlu anda lakukan hanyalah:

1) Register.
2) Jawab survey.
3) Redeem points. 
4) Tunggu barangan anda sampai!
 Seriously, as simple as that.


 Siapakah Yang Harus Mendaftar 


1) Pelajar. 
2) Facebooker. 
3) Golongan bekerja.
4) Suri rumah. 
5) Sesiapa sahaja.


Apakah contoh-contoh barangan yang boleh didapati hasil points yang dikumpul



1) Samsung Galaxy Camera   (190,000 points
2) Kingston 16gb Flash Drive   (4,700 points
3) 2600mAh Battery Power Charger Bank   (4,500 points
4) Fujifilm Instax Mini 8   (45,000
5) Voucher AEON Jusco, Tesco, Popular & Ikea   (Bergantung kepada nilai
Dan banyak lagi!!! 
 Dan kebanyakannya semua unit masih available sebab ni laman web baru so tak ramai lagi yang tahu :) Mari kita sebar-sebarkan!



Bagaimana Untuk Mendaftar



1) Register.

 

Anda nampak kotak merah di atas tu kan? Just register dan isi sahaja details diri anda. 


 2) Jawab survey. 

 


Kotak MERAH : Click untuk lihat survey apa yang available untuk anda.
Kotak KUNING: Click untuk menjawab survey dan seterusnya mendapat points.



3) Lihat barangan yang boleh di-redeem bersesuaian dengan points.

 Kotak MERAH : Click untuk lihat barangan yang boleh di-redeem.
Kotak KUNING : Untuk melihat dengan lebih details akan barangan yang ingat anda redeem.


Setelah anda click, anda boleh lihat akan specifikasi produk, points yang diperlukan untuk redeem dan berapa unit yang masih available. 
Click kotak HIJAU jika points anda sudah cukup untuk redeem.
Alright, rasanya dah cukup untuk review Whohaa.com ni kan?





Kredit to :




Without You !
Friday, 28 February 2014 • 02:00 • 0 comments
Bismillahirohmanirahim..
Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera kepada para pembaca yang Nad sayangi...
Semua pembaca apa khabar?? sihat?? hehehe lama x bukak serius sangat..sangat..sangat sebok x hingat ..


Okeyh! jiwang eyh tajuk Nad rini?? nemang perlu jiwang pown.. dah 5 hari dia tak der rasa lama sangat sebab kami bersama nak 8 tahun tup..tup dia pergi  ... hurmm cinta sejati gua dah pergi.. agak2 dia ingat ke lupa sal gua?? =,='' hehehe nih sal kawan baik, kawan gila2 dan macam2 lagi . Kitorang ni ada tangkal kowt sebab sama kelas jer dari darjah 4 now form 4 pun same kelas .. tapi dia pulak pindah.. sedihh kowt .. hahahaXD



"takperlah .. kalau itu yang terbaik , 
aku redha jer.. hope dia tak lupakan aku 
dan aku tak lupakan dia..."


Sekarang masing2 sibok .. yelahh dia kat Bentong , Pahang,  aku kat Selangor  
aku belajar akaun ..
dia belajar networking ..
kasih sayang seorang sahabat 
In Sya Allah sampai ker syurga Aminn...
now dah tak der orang nak lepak cam biasa...
tak der orang nak mengila..
tak der siapa nak dengar cite sal crush  
tak der siapa.........



                                                                                                    Bye ! Assalamualaikum     

FlashBack Of Me 2013
Friday, 10 January 2014 • 02:14 • 0 comments
Assalamualaikum w.b.t kepada semua pembaca setia blog nad ...
Dan selamat sejahtera for All non muslim..

Hye Semua pembaca yang Nad sayangi.. dah lama tak menjumpai wajah ayu Nad ini?? rindu tak?.. bhahaXD *poyo ckit .. jgn luper follow and ask kt ask.fm nad yer ^,~ yer 

Nad ade beberapa story nak diceritakan.. kalau rajin bacalah hohoXD



okeyh!! kita mulakan story diawal bulan ..

1) Nad tangkap gambar kelas dengan guru sejarah yang garang dan perhh serius..sebab dia pindah (Pn.Kamariah) perh rindu kat cikgu!!~~ serius time tuh sedih sebab cikgu tak dapat ajar kami sampai akhir tahun..hanya awal bulan je dia ajar.. T,T

2) Nad teruskan terus ke beberapa bulan sebelum PMR.. Dimakmal Sains , I think i will keep this memories forever itupun kalau takder pape terjadi kat Nad lah.. hahhahaXD benda ni lawak pun ade, sedih pun ader tapi ntahlah..Time tuh Nad nak ambek barang nak buat kajian sains.. hehe time tuh nad lambat amek jadi cikgu tak pndg org sangat , nad cakap lah " cikgu nak barang" , kat belakang cikgu then cikgu tanya Nad "Awak lelaki ke perempuan " , secara spontan then semua orang tergelak , Nad pandang lah bdn Nad .. pakai tudung ? pakai baju kurung? ape yang lelakinya cikgu .. ok actually My voice agak garau dan serak , kira suara perempuan rocker :P  tapi betul... serius :') hahahaXD shame gak lah  hati ni.. hekhek..

3) 1,2 hari sebelum PMR... woooOOO nih memang best lah kan.. sebenarnya Nad nak cover yang Nad x nangis... pada awalnya dapat kawal.. tapi akhirnya tewas bila rakan2 Nad nangis depan Nad.. ouh my !! mula2 sikit lama2 menangis tahap amboi~ paham2 sendirilah.. hahaXD tapi teruk gak lah menangis cam *babies yang bersuara cam lelaki sikit.. hahahaXD

4) PMR result... nak cakap pasal result .. Nad Banyak B :3 kalau 'A' teka sendiri berapa muahahaXD
tapi time amek Nad menangis tahap gila2 tak boleh kawal nasib ada pertolongan rakan yang ku gelar dia "Kak Nab" hahaXD dia gelar kan Nad "Niang Rapik" hahahaXD gila2 time form 3 dulu.. macam2 nama kitorang kasi kat orang .. termelekat pulak nama kaknab kat dia.. nama dia bukan zainab , jenab or anything berkaitan tuh nama dia Syafiqa Nabila .. suka kacau orang Nad nih.. tapi takut gak orang yang tak suka ditegur , tak pandai ketawa.. nih.. tuh Nad bior jer kalau nampak dia mcm tak suka kawan dengan Nad ..

itu jer Flashback yang ingat.. :3


Now Januari ~~
Nad sekolah tempat yang sama Yup! sekolah oyen/oren .. SMKBR
dapat kelas Akaun.. tak sangka dapat kelas tuh! ingat dapat ert..
boleh lah cikgu2 nya.. baru 7 hari sekolah..
hope dapat melakukan yang terbaik dan lebih baik dari sebelum ini...

okeyh tuh ajerr untuk flashback kali ini .. terima kasih kerana membaca :3


Labels:


Coretan Sebelum ini
Sunday, 27 October 2013 • 05:47 • 0 comments
Assalamualaikum semua pembaca yg tercinta semua.....
Dah lama tak berjumpa yer dan dan lama tak post kat blog.. hehe XD sebok lah katakan??



kepada pelajar2 sekolah korg pasni g mana time cuti ni?? terutama pelajar PMR ngan SPM larh.. hehe PMR dah Free .. SPM lom agi .. Hope korg dpt melakukkan yg terbaik.. hoho..

Nad Tak g mana2 kot.. KOT lah ..hehe XD klu kuar pon banyak g umah org kahwin dari kahwn eyh..eyh? bkn larh !! hahaXD *GurauJer .. Besok sekolah sampai hari selasa pastu IM Freeeeeeeee.... (Jerit) .. time free2 nih lah kene jaga sebab nnty dah tak free x boleh nak lenggang lenggok lagi.. so masa  bermain kita bermain.. masa serius kene serius..

Alang2 bosan2 nih Nad Nak sembang2 sal Raya haritu.. haritu Nad pnya baju kaler hijau muda ada yg sama ker ngan Nad?? hohoho Sep sikit... Yeah! tahun nih nmg best dah bebebebeberapa tahun *panjangnyer "bebe" tuh*  dah x balik ke kg halaman yg tercinta di PERAK... hurm bkn ada apew2 pown kat sane tapi ada tinggal kg yg boleh roboh biler2 masa ngan kubur atuk ,opah dan melawat saudara saudari chikki boom chikka boom jer.. terawat lah kedukaan dan kerinduan ayah ngan mak Nad *ceh wah .. tak lama balik sana, 3 hari je kot klu x silap kira lah.. hoho.. best tengok bola kat sana ala yg BARCELONA VS MALAYSIA tuh kg yg spttnyer sunyi jadi riuh rendah yelah ramai balik kg kan ? dulu x balik  time raya just jengok2 ..pekan tutup kol 8 tau 9  perhhh.. x best .. tapi time raya hari2 pkl 12 pon x ttp.. siap ada pasar malam lgi tuh..haha

Itu jer nak cerita... kalau ade kesalahan minta maaf okeyh :)
Babai <3












PAST
Instagram

!!the Owner Here!!
HI.. Assalamualaikum..My Name Nad, i'm Bloggies and Call this blog is Gadis blogger the Admin is GB~ 17y/o 16/3 School at orange school..
Status:
Tak Online sgt ♡
안녕하세요, 제 이름은 용인 화입니다. 나는 지구에 살고 있습니다. 나에게서 질문없이이 코드를하지 마십시오. 감사합니다.

Shout!
• Tak Kisah Anonymous
• suke Alien
• suke Chicken
• kalau boleh, letak link..
• sedia menjawab soalan :)

Big Clap!
Thank You
"i love you but i hate you if you stall my ideas"
Template : Masterly Elmo
Tutorial :
Cute Photo:We Heart It
Nice View:Google Chrome
Owner: NadBlogger
Ask Me Question??