Hanya Cinta 'palsu'

Assalamualaikum and selamat petang !๐ŸŽ‰

Hai semua !! ๐ŸŒธ๐ŸŒธ
Mit der wahren Liebe ist's wie mit den Geistererscheinungen: alle Welt spricht darรผber, aber wenige haben etwas davon gesehen.


This new post about love, cinta, sarang , huk atau sebagai2nya lah .๐Ÿ’•
Kat atas tu quotes dari penulis german yang menyatakan
' Cinta itu dibaratkan hantu tetapi hanya segelintir sahaja yang pernah melihatnya..' 
selebihnya google translates jelah ye hehehe.

Apa pandangan korang tentang cinta?๐Ÿ’˜

Cinta ni bagi pendapat nad kadang-kadang memenatkan . Terlalu tinggi komitmennya sehingga tak dapat dijangkau dengan otak . Elehh macam pernah bercinta je.

Entah kenapa nad ingin rungkaikan masalah cinta palsu ni. Bagi pendapat nad berapa banyak pasangan yang pernah kita bersama bukanlah penentu segalanya . Memang banyak pengalamannya tapi its about qualiti not kuantiti.

Cinta yang kita inginkan pasti diidamkan sehingga jinjang pelamin . If tiada niat nak kahwin buat apa diteruskan lagi? ๐Ÿ’”
kesian hati awak tu.

What i most see right now is Cinta 'palsu'.
Maksudnya . Kau cintai dia kerana mahu memiliki dia bukan lah untuk melengkapi . ๐Ÿ‘ซ

Apa maksud nad?

"Dia hensem , pandai , ada duit banyak werh . Untung siapa dapat dia ni!"๐Ÿ’ณ๐Ÿ˜๐Ÿš˜

Well guess? pernah dengar kan? 

itu maksudnya ingin memiliki .
Adik2,kakak2 dan abang2 semua.

So, apa maksud nad tentang melengkapi?

Seperti yang nad cakap awal2 tadi 
kearah PERKAHWINAN.๐Ÿ‘ฐ๐Ÿป
kearah kebaikan .
kearah ALLAH .
dan kearah kefahaman dua pihak.

Kalau setakat nak tayang pakwe dan makwe tanpa hala tuju. Lupakan lah ๐Ÿ˜Ÿ.

"macam senang je awak nak cakap!, awak tak rasa apa yang saya rasa!"

Betul!
saya tak rasa apa yang awak rasa . You need take time for move on .Tapi percayalah . 
Satu hari nanti awak akan dapat kebahagiaan yang kekal .memori yang lepas memang kita takkan boleh hapuskan . Tapi kita boleh cipta memori yang baru yang lebih bahagia bersama insan yang menyayangi anda. Untuk yang pergi buat selama-lamanya pula . Pujuk diri untuk redha. redha.redha .

roh Jejaka/gadis/isteri/suami anda tak
mahu lihat anda bersedih . Lepaskan mereka menghadap pencipta . 

btw jangan salahkan takdir , jangan menyesali apa yang dilakukan . Cuma menginsafi dengan apa yang kita lakukkan . Past is past . 

Xoxo 
Coretan by me Nad ๐ŸŽˆ



Comments

Popular posts from this blog

Jejaka/lelaki Idaman

Misi Berjaya!!

Kebiasaan dan membiasakan.