Overthinking is damages🙌🏻

Hye Assalamualaikum and good morning...

Sihat semua? 
Today i want to give you one stories yang membelenggu diri ni, btw i update this stories using my phone. So , susah sikit nak edit .
And Also 

Selamat Menyambut ramadhan al mubarak 


ok , korang mesti tertanya2 kenapa nad buat tajuk ni,
Korang yang sentiasa single mesti akan rasa overthinking.
Walaupunnnnn.. dorang sendiri yang menolak semua tu.

Salah satu benda yang akan korang rasa..
1) Aku ni tak laku ke?

- rileks brader , brader rileks hahaha, bukan apa . kau tgk muka kau takdelah hodoh mana. Tapi still single dan tambah pulak tak pernah bercinta. Orang yg lain tu, Ya allah , siap ada sparepart lagi tuh .


2) low confident

- im not that girl , im not that boy . tak hensem do, tak sado do. tak lawa lah, tak reti makeup .
badan xde shape lah apa lah


3) Self defense

- Garang. overthinking, "kau ni main-main je dengan aku". " Dia tak serius dengan aku ". " Dia nak game aku"

INI IALAH PENYEBAB UTAMANYA!

kebanyakkan orang akan mengelakkan diri daripada bercinta atas sebab2 diatas kebanyakkannya,
Ini ialah ALASAN!🙎🏼‍♂️

Kebanyakkannya kau sendiri x tahu punca penyebab kau jadi mcm tu.

Dan untuk menutup penyebab tersebut .
You guys kebanyakkannya cakap

#takbestdoh!😴
#entahhape2🌚
#akutaknakkahwin😪
#Lecehlah 😤

Selain itu, orang2 macam ni sebenarnya sensitif .
cakap je camtu , hati lain tau!😱❗️❗️❗️❗️❗️

maybe sebelum ni berlaku sesuatu pada dia , jangan lah dok bahan2 dia .
sakit wooo bila kena. Bukan kehendak dia.

Phobia ialah penyebab paling utama daripada semua diatas tadi . Penyebab utama yg kuat ialah Self defense . "Bukan dah cakap ke tadi?"
memey ler tapi ai nak habaq kat you ni sbb phobia and self defense has the same meaning and kadang2 sama penyebab.🌚

Nad yang tak couple ni pon mengaku penyebab2 nya tu, usahlah EGO rakan2 semua.
Jangan malu katakan anda single .
Bila dah cukup umur tu tak xde sangat
USAHA lah dengan Pakar dan mintak tolong mak ayah
mintak member rapat carikan .
Berdoa n jangan desperate !

Jodoh kalau ade ,
Tetap ada walaupun cepat atau lambat.
Bersabar ialah kunci orang bertakwa .
Jangan sedih-sedih sahabat pembaca sekalian.
Anda hensem ,
anda lawa,
nobody perfect dear.

sincerely,
Nadia (Gadis Blogger)
since 2011



Comments

Popular posts from this blog

Jejaka/lelaki Idaman

New life and new feeling

Without You !